Our Vision 校長メッセージ

ルイス・バークスデール Lewis Barksdale

Leaders of Global Innovationを養成

国際高等専門学校校長

ルイス・バークスデール

ルイス・バークスデール Lewis Barksdale

「国際高等専門学校」は、社会全体が大きく変化する中にあって、新たな価値を創出し活躍できるグローバルイノベーターの輩出を目的にした、全く新しい高等専門学校です。併設校である金沢工業大学と連携し、STEAM教育を実践します。特に英語での工学基礎・専門基礎を重視すると共に、世界的工学教育CDIOプロセスを導入した豊かな人間力とリーダーシップ力を育成する教育を実施します。先進的な工学教育を実施している金沢工業大学・大学院との一貫教育を行うことで、これからの社会で活躍できる「リーダーの育成」を強力に推進する新たな高等教育システムの構築を目指しています。
さらに、学年が進むにつれて教育環境を変えることで、より複雑な課題に取り組めるようにします。1、2年を過ごす全寮制の白山麓キャンパスでは、白山の豊かな自然の中で、地域社会や産業界とも協力し、国連が定めたSDGs(Sustainable Development Goals:持続可能な開発目標)を目指すプロジェクトも取り入れます。3年ではニュージーランド留学、4、5年では金沢キャンパスと、最適な場所で最大の成果を生む教育に尽力します。
国際高専は、国内外から幅広く学生を求めています。グローバルな環境で、様々な刺激を受けながら成長できる舞台です。国際高専のイノベーションにご期待ください。

ルイス・バークスデール Lewis Barksdale

Fostering Leaders of Global Innovation

International College of Technology Kanazawa President

Lewis Barksdale

ルイス・バークスデール Lewis Barksdale

International College of Technology, Kanazawa is a completely new school devoted to the education of global innovators who can create value in a rapidly changing society. We focus on teaching the fundamentals of STEAM in collaboration with Kanazawa Institute of Technology, and developing good character and leadership through the world standard CDIO educational process. KIT’s science and engineering education is highly advanced; ICT collaborates with KIT to create a high-level educational system that produces new leaders for our future society.

As the students advance from year to year and move from campus to campus they can tackle increasingly complex challenges in each environment. In their first and second years, students stay at the fully residential Hakusanroku campus. Here they collaborate with the local community and industry surrounded by the beautiful nature of the Hakusan foothills, participating in programs focused on SDGs (Sustainable Development Goals set by the United Nations). The next two stages—the third year in New Zealand followed by fourth and fifth years at Kanazawa Campus—provide them with the ideal environment for each step of personal development.

ICT admits students from throughout Japan and overseas, and provides an opportunity for students to grow in a stimulating global environment. We welcome you to join us in our quest to create new value for the world.

HOMEAbout UsOur Vision